Ucraina și Turcia au înființat o companie pentru fabricarea de arme de înaltă precizie

  • 13 August 2019 17:45
Ucraina și Turcia au înființat o companie pentru fabricarea de arme de înaltă precizie

Întreprinderea de stat ucraineană Ukrspețexport, parte a companiei Ukroboronprom, și compania turcă Baykar Defence, specializată în fabricarea de drone, au creat o joint venture în domeniul armelor de înaltă precizie și al tehnologiilor aerospațiale, informează publicația Ukrainska pravda, potrivit Agerpres.

Un anunț în acest sens a fost făcut la sfârșitul săptămânii trecute de către Consiliul pentru Securitate și Apărare Națională al Ucrainei.

Principalul obiectiv al acestei companii mixte este de a unifica capacitățile industriei de apărare din cele două țări pentru producerea în serie a noilor modele de arme moderne pentru armatele proprii, se menționează într-un comunicat al consiliului, structură de pe lângă președinția de la Kiev.

Acest lucru va permite, potrivit textului, renunțarea la contractele clasice de cumpărare-vânzare în domeniul armelor și trecerea la un nivel mai avansat al cooperării bilaterale militare între Ucraina și Turcia, care vor putea astfel dezvolta împreună noi tipuri de armament.

Unul dintre primele proiecte ce urmează a fi dezvoltate de această joint venture va fi o dronă de nouă generație, care să poată efectua operațiuni de recunoaștere de la altitudini mari, cu o viteză de croazieră și capabilă să efectueze lovituri de înaltă precizie cu diferite tipuri de arme.

Kievul se așteaptă ca înființarea acestei joint venture să permită consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei și Turciei, notează publicația citată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău