Ucraina și Rusia își înaintează reciproc proteste

  • 13 Iunie 2015 19:38
Ucraina și Rusia își înaintează reciproc proteste

Ucraina a protestat sâmbătă pe lângă Rusia după ce ambasada sa de la Moscova și consulatul său de la Rostov-pe-Don au fost vandalizate în cursul nopții.

Aceasta s-a întâmplat la o zi după ce Rusia a înaintat un protest similar Kievului pentru vandalizarea consulatului său de la Harkov, relatează Reuters.

Atacurile asupra misiunilor diplomatice evidențiază tensiunile persistente dintre cele două țări, în contextul în care luptele continuă între forțele guvernamentale și trupele rebele proruse în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Media ruse au relatat sâmbătă că în jur de 100 de persoane au aruncat cu ouă în ambasada Ucrainei de la Moscova și că alți atacatori au spart geamuri cu cărămizi și bâte de baseball la consulatul Ucrainei de la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei.

Agenția de știri rusă Ria Novosti îl citează pe consulul ucrainean de la Rostov-pe-Don cu afirmația că ar putea fi necesar ca instituția să fie închisă mai multe zile din cauza faptului că multe ferestre au fost sparte și echipamentul de birou avariat.

'Solicităm autorităților ruse o investigație aprofundată imediată, pedepsirea strictă a celor responsabili și compensări pentru pagubele materiale', menționează autoritățile ucrainene într-un comunicat.

Vineri, MAE rus a publicat o notă de protest prin care solicita o investigație asupra vandalizării consulatului său din Harkov, în care persoane necunoscute au aruncat joi cu ouă și vopsea.

Sâmbătă, în ultimele informații privind zona de conflict din estul Ucrainei, armata ucraineană a anunțat că șase militari au fost uciși în luptele cu rebelii proruși în ultimele 24 de ore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău