Ucraina și Rusia au făcut un nou schimb de prizonieri: trei piloți ruși contra 45 de soldați ucraineni

  • 07 Mai 2023 09:45
Ucraina și Rusia au făcut un nou schimb de prizonieri: trei piloți ruși contra 45 de soldați ucraineni

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că trei piloți ai forțelor aeriene ruse au fost eliberați "în urma unui proces de negocieri dificil", în timp ce Kievul a anunțat că 45 de soldați au fost eliberați la schimb din captivitatea rusă, transmite Agerpres.

În total au fost eliberați 42 de bărbați și trei femei care au apărat orașul ucrainean Mariupol până la căderea lui, primăvara aceasta, în mâinile rușilor, a precizat pe Telegram Andrii Iermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Acest schimb de prizonieri diferă de majoritatea altor schimburi din trecut, când numărul de ruși și ucraineni eliberați era de obicei aproximativ egal.

Rusia a invadat statul vecin în februarie 2022 și ocupă în prezent circa 20% din teritoriului acestuia, inclusiv Crimeea, care a fost anexată în 2014.

De săptămâni de zile comunitatea internațională așteaptă anunțul unei contraofensive ucrainene majore. Ucraina, cu ajutorul armamentului occidental, vrea să recucerească teritoriile ocupate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău