Ucraina și R.Moldova vor efectua control comun la un punct de trecere feroviar și șapte puncte de trecere rutieră

  • 23 Mai 2018 16:10
Ucraina și R.Moldova vor efectua control comun la un punct de trecere feroviar și șapte puncte de trecere rutieră

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și semnarea Protocolului privind organizarea și efectuarea controlului în comun în punctul de trecere feroviar „Novosavițcoe-Cuciurgan”, pe teritoriul Ucrainei, transmite IPN.

Transportul internațional de mărfuri dintre Republica Moldova și Ucraina, atât în regim bilateral, cât și în tranzit pentru autovehiculele care corespund normelor EURO III și mai sus, va fi efectuat într-un regim liberalizat, fără necesitatea de a deține autorizații pentru efectuarea transportului internațional, potrivit unui document aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri. Anterior, autorizațiile respective costau între 8 și 12 euro per cursă. 

De asemenea, va fi dezvoltată și colaborarea moldo-ucraineană în domeniul aviatic. Tarifele pentru serviciile aeriene vor fi stabilite liber, conform principiilor de concurență loială. Totodată, vor fi create premise pentru creșterea numărului de companii care vor opera zboruri între cele două țări. Sporirea nivelului de competiție pe piața serviciilor aeriene va îmbunătăți calitatea serviciilor prestate și va contribui la reducerea prețurilor la biletele de avion. 

Documentele bilaterale în domeniile auto și avia au fost semnate în marja Forumului de Securitate de la Kiev, la 12 aprilie curent, în prezența premierilor Pavel Filip și Volodimir Groisman, notează un comunicat al Guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău