Ucraina și Polonia au convenit să găsească un compromis în problema exporturilor de cereale

  • 21 Septembrie 19:36
Ucraina și Polonia au convenit să găsească un compromis în problema exporturilor de cereale

Ucraina și Polonia au convenit să găsească o soluție comună în ceea ce privește exporturile de cereale și speră să ajungă la un compromis până la sfârșitul săptămânii, transmite BBC.

Subiectul exporturilor de cereale a fost discutat telefonic de către șeful Ministerului ucrainean al Politicii Agrare și Alimentației, Nikolai Solski, și ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus, potrivit G4Media.

În urma invaziei rusești și a blocadei porturilor sale de la Marea Neagră, Ucraina a fost nevoită să trimită majoritatea exporturilor sale de cereale pe cale terestră, în principal prin Polonia și România.

Cu toate acestea, aceste țări nu erau pregătite pentru un volum de o asemenea amploare, iar o mare parte din grânele destinate piețelor din Africa și Orientul Mijlociu s-au acumulat în aceste state, provocând prăbușirea prețurilor și stârnind nemulțumirea agricultorilor locali.

În primăvara anului 2023, pentru a proteja piața internă, mai multe țări din UE, inclusiv Polonia, au obținut o interdicție temporară a importului de cereale ucrainene pe teritoriul lor. În septembrie, Comisia Europeană nu a prelungit interdicția privind importul de cereale ucrainene, care a fost în vigoare până la 15 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:5,66 m/s
Sun
2
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău