Ucraina: Separatiștii proruși revendică controlul unei așezări de lângă Bahmut

  • 09 Ianuarie 2023 11:30
Ucraina: Separatiștii proruși revendică controlul unei așezări de lângă Bahmut

Separatiștii proruși din regiunea Donețk (estul Ucrainei), au afirmat luni că au preluat controlul asupra unui sat din apropierea orașului Bahmut, epicentrul actual al luptelor pe care forțele Moscovei încearcă să-l cucerească de mai multe luni, relatează Agerpres.

Așezarea Bahmutske (Bahmutskoe), în regiunea Donețk, a 'fost eliberată de către forțele armate ruse ', au indicat separatiștii din această regiune anexată de Moscovă la sfârșitul lunii septembrie.

AFP nu a fost în măsură să verifice aceste afirmații din surse independente.

Satul Bahmutske este situat la nord-est de Bahmut, orașul cunoscut cândva pentru podgoriile și minele sale de sare, cu aproximativ 70.000 de locuitori înainte de începerea ofensivei ruse în februarie trecut, este în prezent cel mai fierbinte loc de pe linia frontului.

Forțele ruse, conduse în special de mercenari ai grupului Wagner, încearcă de mai multe luni să preia controlul asupra Bahmut, dar se confruntă cu o rezistență acerbă din partea ucrainenilor. Cele două tabere sunt angajate într-un duel feroce de artilerie care a transformat în ruine o parte a orașului.

Bahmutske este situat chiar lângă orașul Soledar, de asemenea scena unor confruntări violente.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmase într-un mesaj transmis duminică seara că zona situată între cele două orașe este 'unul dintre locurile cele mai sângeroase de pe front'.

Rusia a revendicat în septembrie anexarea regiunii Donețk (est), împreună cu alte trei regiuni ucrainene (Lugansk, în est, Herson și Zaporojie, în sud) în urma unor așa-zise referendumuri care nu au fost recunoscute de Kiev și de comunitatea internațională, amintește 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău