Ucraina | Separatiștii proruși din Donețk susțin că au cucerit localitatea Liman, important nod feroviar

  • 27 Mai 2022 14:21
Ucraina | Separatiștii proruși din Donețk susțin că au cucerit localitatea Liman, important nod feroviar

Separatiștii proruși din Donețk au afirmat vineri că au cucerit localitatea Liman (Lîman), în estul Ucrainei, important nod feroviar care deschide calea spre marile orașe Sloviansk și Kramatorsk, informează AFP, potrivit Agerpres.

Pe contul său de Telegran, statul-major al apărării teritoriale separatiste din Donețk a anunțat că a "preluat controlul complet" asupra "Krasnîi Liman" (numele vechi al Lîman), cu sprijinul unităților militare ale regiunii separatiste Lugansk și "sprijinul cu foc" din partea forțelor armate ruse.

Deocamdată, armata rusă nu a făcut niciun anunț în acest sens, iar AFP nu a putut verifica aceste revendicări teritoriale din sursă independentă.

Liman este un important nod feroviar situat la nord-est de orașul-simbol Sloviansk, recucerit de la separatiștii proruși în 2014, și de Kramatorsk, capitala părții din regiunea Donețk (est) care se află sub control ucrainean.

Cucerirea localității Liman ar permite ridicarea unui obstacol spre Sloviansk, apoi spre Kramatorsk, marcând totodată un progres în tentativa de a încercui Severodonețk și Lisiciansk, alte două importante orașe ucrainene situate mai la est.

Marți, separatiștii au dat asigurări că jumătate din Liman se află deja sub controlul lor.

Vineri este a 93-a zi de război. Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău