Ucraina: Șeful Pentagonului și omologii din statele aliate se reunesc din nou în Germania pe 8 septembrie

  • 29 August 2022 18:00
Ucraina: Șeful Pentagonului și omologii din statele aliate se reunesc din nou în Germania pe 8 septembrie

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, îi va primi pe 8 septembrie, în Germania, pe omologii săi din țările aliate pentru organizarea susținerii capacităților militare ale Ucrainei în fața Rusiei, a anunțat luni comandamentul forțelor aeriene americane în Europa, transmite AFP.

Lloyd Austin 'i-a invitat din nou pe miniștrii apărării și pe înalții responsabili militari din toată lumea să discute despre criza actuală din Ucraina și diverse probleme de securitate cu care se confruntă aliații și partenerii Statelor Unite', informează un comunicat al Pentagonului, transmite AGERPRES.

Reuniunea organizată la inițiativa Washingtonului se va desfășura la baza aeriană americană Ramstein din vestul Germaniei.

Reprezentanții a circa 40 de state s-au reunit în același loc în aprilie, creând un 'grup de contact' pentru apărarea Ucrainei.

În timp ce luptele continuă în estul și sudul Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski a declarat că guvernul vrea să recupereze 'toate regiunile de sub ocupația rusă', inclusiv Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău