Ucraina se declară „pregătită” dacă forțele armate ale Belarusului se vor alătura războiului de partea Rusiei

  • 04 Mai 19:49
Ucraina se declară „pregătită” dacă forțele armate ale Belarusului se vor alătura războiului de partea Rusiei

Ucraina spune că este pregătită pentru posibilitatea ca forțele armate ale Belarusului să se alăture efortului de război al invadatorilor ruși, relatează Reuters.

„Nu excludem posibilitatea ca Rusia să folosească, la un moment dat, teritoriul Belarusului sau forțele armate ale Belarusului împotriva noastră”, a declarat Andri Demcenko, purtător de cuvânt al Serviciului ucrainean pentru Frontierele de Stat. „Suntem pregătiți”, a mai spus oficialul, care a adăugat și că granița de nord a fost consolidată de la începutul invaziei, în data de 24 februarie, informează DIGI24.

Rusia și-a lansat invazia din 24 februarie după o serie de exerciții comune cu Belarus, în cadrul cărora și-a adus trupele tot mai aproape de granița cu Ucraina.

Demcenko a precizat și că Ucraina și-a consolidat deja granița cu regiunea separatistă Transnistria, acolo unde tensiunile au început să crească în ultimele săptămâni.

Oficialii ucraineni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația din acest teritoriu și au condamnat încercările rușilor de a atrage regiunea separatistă în război.

Belarusul, cel mai apropiat aliat al Rusiei, a transmis că armata sa a început exerciții de largă anvergură, miercuri, pentru testarea capacităților de luptă, însă a negat că ar reprezenta vreo amenințare pentru vecinii săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,36 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău