Ucraina se așteaptă ca SUA să se alăture negocierilor privind situația din Donbas până la sfârșitul acestei veri

  • 24 Iunie 2021 12:50
Ucraina se așteaptă ca SUA să se alăture negocierilor privind situația din Donbas până la sfârșitul acestei veri

După vizita președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, la Washington, planificată pentru luna iulie, Kievul ar putea anunța implicarea Statelor Unite în procesul de negociere referitor la conflictul din Donbas - potrivit lui Mihailo Podoliak, consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, scrie Rador.

Acesta a menționat că Grupul de contact trilateral a fost înființat ca un format tehnic esențial pentru realizarea obiectivelor convenite în Formatul Normandia, însă a subliniat că, în ultimul timp, nu există progrese în cadrul acestui format din care fac parte Franța, Germania, Ucraina și Rusia.

În consecință, a remarcat Podoliak, acest lucru se reflectă în cadrul Grupului de contact trilateral. Astfel, partea ucraineană a invitat SUA să se alăture procesului de negociere pentru a pune capăt războiului din Donbas. "A fost deja anunțat că partea americană urmează să stabilească în ce mod poate contribui în acest sens. În iulie, președintele Volodimir Zelenski va merge la Washington.

Prin urmare, în perioada respectivă - iulie-august - este posibil să apară informații despre astfel de negocieri" - a explicat consilierul șefului cancelariei prezidențiale de la Kiev.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău