Ucraina se alătură sancțiunilor UE împotriva Belarus

  • 13 Octombrie 2020 12:22
Ucraina se alătură sancțiunilor UE împotriva Belarus

Ucraina se va alătura sancțiunilor europene impuse deja Republicii Belarus și va lua în considerare posibilitatea de a aplica noi sancțiuni, în funcție de reacția UE - a anunțat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Potrivit diplomatului, problema belarusă este un exemplu al modului în care funcționează convergența politicilor externe ale UE și Ucrainei, stipulată în Acordul de asociere semnat de către cele două părți. "Poziția noastră cu privire la Belarus a fost consecventă și clară încă din prima zi a declanșării acestei crize: ne-am alăturat declarațiilor UE. În ceea ce privește sancțiunile care au fost deja introduse, ne vom alătura acestora. În plus, în ceea ce privește orice sancțiuni noi, vom acționa conform algoritmului convenit de UE și de Ucraina, adică, mai întâi, UE adoptă sancțiuni, iar apoi, noi analizăm posibilitatea de a adera la aceste sancțiuni" - a explicat șeful diplomației ucrainene.

Amintim că, la începutul lunii curente, UE a impus sancțiuni Republicii Belarus, printre persoanele sancționate fiind 40 de oficiali ai regimului de la Minsk. În plus, pe data de 12 octombrie, Consiliul UE a ajuns la un acord pentru sancționarea președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko, în contextul acțiunilor de reprimare a protestelor care au loc în fosta republică sovietică.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău