Ucraina: Șase persoane, inclusiv un bebeluș și un copil de 12 ani, ucise într-un bombardament în regiunea Herson

  • 13 August 2023 15:56
Ucraina: Șase persoane, inclusiv un bebeluș și un copil de 12 ani, ucise într-un bombardament în regiunea Herson

Șapte persoane, între care un bebeluș și un copil de 12 ani, au fost ucise duminică într-un bombardament în regiunea Herson din sudul Ucrainei, a anunțat guvernul de la Kiev, citat de AFP și Reuters.

Ministrul de interne ucrainean Igor Klimenko a anunțat inițial șase morți, trei adulți și un bebeluș de 23 de zile din Șiroka Balka și alte două persoane din Stanislav.

Ulterior, s-a anunțat decesul la spital al unui copil de 12 ani rănit grav în bombardamentul din Șiroka Balka.

„O familie întreagă a murit”, a deplâns ministrul.

Herson, una din cele patru regiuni din Ucraina cărora președintele rus Vladimir Putin le-a revendicat anexarea în septembrie 2022, se află în prezent sub control ucrainean, dar este vizată în mod regulat de bombardamente ruse.

Cel puțin 500 de copii au fost uciși până acum în invazia rusă din Ucraina lansată de Moscova pe 24 februarie 2022, a indicat pe de altă parte duminică procuratura ucraineană, citată de dpa. Alți 1 100 de copii au fost răniți.

Justiția ucraineană înregistrează victimele civile ale războiului într-un demers de colectare de probe în vederea unei potențiale folosiri a acestora pentru a-i acuza pe militarii ruși de crime de război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău