Ucraina: Șapte morți într-un atac ucrainean asupra unui microbuz, anunță liderul regiunii pro-ruse Donețk

  • 28 Aprilie 2023 16:39
Ucraina: Șapte morți într-un atac ucrainean asupra unui microbuz, anunță liderul regiunii pro-ruse Donețk

Liderul regiunii separatiste pro-ruse Donețk din estul Ucrainei, Denis Pușilin, a anunțat vineri, într-un comunicat postat pe Telegram, că șapte persoane au fost ucise după ce artileria ucraineană a lovit un microbuz în orașul Donețk, informează Agerpres.

Potrivit AFP, autoritățile instalate acolo de Moscova au anunțat vineri că șapte persoane au fost ucise și 10 rănite în loviturile forțelor Kievului asupra Donețkului, principalul oraș controlat de Rusia în estul Ucrainei.

Loviturile ucrainene „au lovit un spital, un parc și mai multe blocuri. Potrivit informațiilor preliminare, șapte persoane, inclusiv un copil, au fost ucise" și 10 rănite, a anunțat pe Telegram Denis Pușilin, liderul instalat de Rusia în fruntea teritoriilor pe care le controlează în regiunea Donețk.

La rândul său, agenția oficială de presă rusă TASS, citând autoritățile locale instalate de Moscova în regiune, a anunțat că "un autobuz a luat foc după ce a fost lovit de un obuz al forțelor armate ale Ucrainei. Drept urmare, șapte persoane au murit, inclusiv un copil, iar opt răniți au fost duși la Centrul Republican de Traumatologie".

„Potrivit datelor preliminare, șapte persoane au murit în zona fostului supermarket 'Ucraina', urcând într-un maxi-taxi (...)", a scris pe canalul său de Telegram Aleksei Kulemzin, primarul orașului Donețk, instalat de ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău