Ucraina: Rusia livrează zeci de camioane cu muniție către forțele separatiste din Donbas

  • 26 Aprilie 2020 15:49
Ucraina: Rusia livrează zeci de camioane cu muniție către forțele separatiste din Donbas

Rusia continuă să furnizeze arme, muniții și alte echipamente militare trupelor de ocupație de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk, dincolo de frontiera ucrainenaă cu aceste regiuni, unde guvernul de la Kiev nu mai deține controlul din 2014, conform datelor Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

,,De la începutul lunii aprilie, până la 20 de unități de vehicule blindate, peste 30 de camioane cu muniție și combustibil au fost livrate de la Federația Rusă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Dmytro Huțuliak, potrivit Ukrinform, citat de defenseromania.ro.

În același timp, în ciuda situației sanitare și epidemiologice actuale, rotirea ofițerilor în pozițiile de comandă din Corpul 1 al Armatei (Donețk) și al Corpului 2 Armată (Luhansk), nu se oprește.

Mai mult, numărul mercenarilor care sosesc din Federația Rusă, pentru îndeplinirea de activității militare, în cadrul unităților forțelor de ocupație rusești, continuă să crească.

În cursul zilei de astăzi, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit cantități impresionate de muniție și armament, în apropierea zonei Operațiunii Forțelor Comune ucrainene.

Astfel, SBU a confiscat: 12 mine antitanc, 11 proiectile de calibru mare, 33 de lansatoare de grenade și 38 de grenade RGD-5 și F-1. De asemenea, SBU a găsit două puști de asalt Kalashnikov și o pușca cu lunetă Dragunov, peste 400 de proiectile pentru lansatoare antitanc și lansatoare de grenade, dar și aproximativ 14.000 de gloanțe de diferite calibre.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău