Ucraina: Restricții de circulație în orașul Herson, în apropiere de linia frontului, începând de vineri, 5 mai, timp de 58 de ore

  • 03 Mai 2023 13:35
Ucraina: Restricții de circulație în orașul Herson, în apropiere de linia frontului, începând de vineri, 5 mai, timp de 58 de ore

Autoritățile locale ucrainene au anunțat miercuri, 3 mai, restricții de circulație în orașul Herson, în apropiere de linia frontului din sudul țării, începând de vineri seara, 5 mai, pe o durată de 58 de ore, în timp ce Kievul afirmă că este pe punctul de a-și încheia pregătirile pentru o contraofensivă de amploare, relatează Agerpres.

„Începând cu 5 mai, ora locală 20:00 (17:00 GMT), intră în vigoare restricții de circulație la Herson, care vor dura până la 8 mai, ora locală 06:00 (03:00 GMT)”, a indicat șeful administrației militare locale, Oleksandr Prokudin.

„Pe durata acestor 58 de ore, va fi interzisă circulația pe străzile orașului. (Herson) va fi de asemenea închis la intrare și ieșire”, a adăugat el.

Prokudin a justificat 'aceste restricții temporare' prin 'necesitatea' ca 'forțele de ordine să-și poată face treaba', fără să ofere mai multe detalii.

Acest anunț al autorităților ucrainene intervine într-un moment în care Kievul afirmă că pregătirile sale pentru contraofensiva de amploare pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia în est și în sud 'se apropie de sfârșit'
.

Zvonurile circulă printre analiști cu privire la momentul în care va avea loc acest asalt și în ce zonă anume, unde terenul este mai mult sau mai puțin potrivit, notează AFP.

Regiunea din jurul orașului Bahmut din Donbas (est), epicentrul luptelor de mai multe luni, este, de exemplu, mai deluroasă, în timp ce geografia regiunilor sudice Herson și Zaporojie se caracterizează prin mari întinderi de câmpie.

Rusia ocupă în continuare aproape 20% din teritoriul Ucrainei, inclusiv peninsula Crimeea, anexată în 2014.

Herson, orașul ocupat timp de mai multe luni în 2022 de trupele Moscovei, a fost eliberat în noiembrie trecut în urma unei contraofensive reușite a Kievului în regiune.

De atunci, orașul este bombardat cu regularitate, armata rusă staționând de cealaltă parte a fluviului Nipru, care acționează ca o linie de front naturală
.

O lovitură rusească asupra unui supermarket miercuri la Herson s-a soldat cu cel puțin trei civili morți și alți cinci răniți, a indicat pe Telegram ministrul de interne ucrainean Igor Klimenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău