Ucraina refuză orice negociere cu Rusia: „Discuțiile de pace au loc doar pe câmpul de luptă"

  • 13 Septembrie 2022 15:05
Ucraina refuză orice negociere cu Rusia: „Discuțiile de pace au loc doar pe câmpul de luptă

Războiul din Ucraina pare tot mai departe de a se încheia. Susținută din vest cu armament și bani, armata ucraineană a făcut ușoare progrese și și-a recăpătat câteva mii de kilometri pătrați din teritoriul cucerit de invadatori. Acest lucru pare să le dea încredere autorităților de la Kiev, care continuă să ceară sprijin din occident și refuză sub orice chip negocierile cu Moscova.

Într-un interviu acordat RBC-Ucraina, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitri Kuleba a afirmat că Ucraina nu va fi niciodată de acord să negocieze.

Pe fondul recentelor succese ale contraofensivei ucrainene, Moscova a menționat încă o dată „negocieri” – dar, după cum subliniază oficialii ruși de rang înalt, acestea nu pot avea loc decât prin îndeplinirea „cererilor” țării agresoare, transmite ziare.com.

Ucraina refuză categoric o astfel de opțiune. Kuleba spune că Rusia va manifesta un interes real pentru negocieri doar atunci când poziția sa va slăbi cât mai mult.

„Suntem în război cu Rusia nu de dragul de a avea ocazia de a vorbi cu ei, ci de dragul de a câștiga”, a spus ministrul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău