Ucraina răspunde cu un atac asupra orașului rusesc Belgorod. Racheta a provocat moartea unui bărbat

  • 30 Decembrie 2023 10:00
Ucraina răspunde cu un atac asupra orașului rusesc Belgorod. Racheta a provocat moartea unui bărbat

O lovitură ucraineană asupra unei bloc de locuințe a făcut un mort la Belgorod, a anunțat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă Viaceslav Gladkov, guvernatorul acestei provincii rusești de lângă frontiera cu Ucraina, relatează AFP conform Agerpres.

Racheta a provocat moartea unui bărbat și a rănit alte patru persoane, a precizat sursa, adăugând că sistemul de alimentare cu apă al orașului a fost avariat, scrie G4Media.

Ministerul rus al Apărării a făcut cunoscut că sistemele de apărare aeriană au distrus un total de 13 rachete deasupra regiunii.

Guvernatorul provinciei Briansk, situată la vest de Belgorod, Aleksandr Bogomaz, a raportat, la rândul său, distrugerea unei „aeronave de tip dronă” deasupra capitalei.

Belgorod se află la 80 de kilometri nord de orașul ucrainean Harkov, care a fost puternic lovit de forțele ruse vineri dimineață, potrivit autorităților ucrainene.

În total, cel puțin 30 de persoane au fost ucise și peste 160 au fost rănite vineri în Ucraina într-o vastă serie de lovituri în toată țara, potrivit Kievului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău