Ucraina | Rada Supremă a votat. Aplicarea Legii privind statutul special al Donbasului a fost prelungită

  • 12 Decembrie 2019 11:47
Ucraina | Rada Supremă a votat. Aplicarea Legii privind statutul special al Donbasului a fost prelungită

Rada Supremă de la Kiev a decis să prelungească valabilitatea Legii privind acordarea statului special regiunii separatiste Donbas până la sfârșitul anului 2020.

Pentru această decizie au votat 320 de deputați, numărul necesar pentru ca legea să fie aplicată în continuarea fiind de 226. Nu au votat pentru prelungirea valabilității legii respective deputații din fracțiunile partidului pro-occidental „Golos” condus de Sviatoslav și partidului Vakartciuk și „Batkivșcina” (Patria) al fostului premier Iulia Timoșenko.

Amintim că marți, 10 decembrie, liderii Germaniei, Angela Merkel, Franței, Emmanuel Macron, Ucrainei, Volodimir Zelenski și al Rusiei, Vladimir Putin s-au întâlnit în așa-numitul „format Normandia” la Paris. Un nou schimb de prizonieri, acordarea unui statut special pentru Donbas și implementarea armistițiului total în estul Ucrainei au fost principalele subiecte discutate.
Cu o zi înaintea acestui eveniment, ucrainenii au protestat la Kiev cerând ca Volodimir Zelenski să nu recurgă la concesii în favoarea Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău