Ucraina protestează față de punerea în scenă a unei opere ruse la La Scala din Milano

  • 11 Noiembrie 2022 08:45
Ucraina protestează față de punerea în scenă a unei opere ruse la La Scala din Milano

Un diplomat ucrainean i-a scris directorului operei La Scala din Milano și liderilor politici locali pentru a protesta împotriva planului de a pune în scenă opera rusă 'Boris Godunov' luna viitoare, relatează Reuters.

Andri Kartîș, care conduce consulatul Ucrainei din Milano, a spus că astfel de spectacole nu ar trebui folosite pentru a sprijini "potențiale elemente de propagandă", a relatat joi agenția italiană de știri ANSA.

'Boris Godunov' a fost compusă de Modest Musorgski în secolul al 19-lea. Bas-baritonul rus Ildar Abdrazakov și soprana rusă Anna Denisova sunt distribuiți în rolurile principale din această producție, care va deschide noul sezon de la La Scala la începutul lui decembrie. Evenimentul este unul dintre punctele de atracție din calendarul cultural al Italiei.

Andri Kartîș a acuzat Rusia că "se folosește de cultură pentru a da greutate pretențiilor sale de măreție și putere" după invazia sa din Ucraina în februarie.

Mai multe asociații ale ucrainenilor din Italia au protestat de asemenea împotriva alegerii operei clasice a lui Musorgski într-o asemenea perioadă. Ele au cerut punerea în scenă a unei alte opere și ca nicio lucrare rusă să nu fie folosită până nu se va încheia războiul.

Dominique Meyer, directorul artistic al operei, a declarat în iunie, la prezentarea programului, că nu intenționează să boicoteze cultura rusă, transmite Agerpres.

Reuters precizează că La Scala nu reacționase încă joi.

O sursă apropiată de acest caz a spus că este prea târziu să se mai schimbe planurile pentru seara de deschidere a stagiunii, pentru că ele s-au stabilit cu mult timp în urmă și decorurile sunt deja instalate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău