Ucraina protestează energic față de vizita lui Putin în Crimeea. Liderul de la Kremlin s-a primblat cu motocicleta, în timp ce rușii cereau la Moscova alegeri libere

  • 11 August 2019 16:53
Ucraina protestează energic față de vizita lui Putin în Crimeea. Liderul de la Kremlin s-a primblat cu motocicleta, în timp ce rușii cereau la Moscova alegeri libere

Ucraina și-a exprimat duminică "protestul energic" față de vizita președintelui rus Vladimir Putin în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014 și pe care Kievul o consideră teritoriu "ocupat temporar", informează EFE.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității de MAE de la Kiev, vizita lui Putin, survenită sâmbătă, constituie "o violare brutală a suveranității naționale și a integrității teritoriale" a Ucrainei.

"Intențiile părții ruse și ale presei din această țară de a prezenta aceste 'vizite' drept vizite 'obișnuite' ale funcționarilor ruși în interiorul țării sunt lamentabile", se mai menționează în comunicat.

Crimeea este "parte inalienabilă" a teritoriului ucrainean și nicio călătorie a niciunui funcționar rus nu va putea schimba acest statut și demonstrează doar "ignorarea normelor dreptului internațional" de către Federația Rusă, potrivit sursei citate.

Liderul de la Kremlin a vizitat sâmbătă Crimeea, unde a participat la un festival al motocicliștilor din Sevastopol. Putin a venit la întâlnire pe o motocicletă cu ataș produsă de fabricantul rus Ural și însoțit de autoritățile din Crimeea, între ei și liderul peninsulei, Serghei Aksionov, care era așezat în atașul motocicletei pilotate de Putin.

Putin mai participase la festivalul motocicliștilor din Crimeea în 2010, cu patru ani înaintea anexării provinciei ucrainene de către Rusia, amintește Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău