Ucraina: Președintele Zelenski anunță că va participa prin videoconferință la summitul G7

  • 22 Martie 08:20
Ucraina: Președintele Zelenski anunță că va participa prin videoconferință la summitul G7

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat marți, 21 martie, că va participa prin videoconferință la summitul G7 prevăzut să aibă loc în luna mai la Hiroshima, Japonia, relatează Agerpres.

"Am acceptat invitația (...) și voi participa la summitul G7 la Hiroshima într-un format online", a declarat Zelenski în cadrul unei conferințe de presă la Kiev alături de premierul japonez Fumio Kishida, în vizită în Ucraina.

Premierul Fumio Kishida s-a deplasat marți la Bucea, oraș-martir situat lângă Kiev, devenit simbol al atrocităților ocupației ruse, în cadrul primei sale vizite "istorice" în Ucraina. Kishida a devenit primul prim-ministru nipon care s-a deplasat într-o zonă de război după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Vizita sa intervine într-un moment în care președintele chinez Xi Jinping se află la Moscova pentru o întrevedere cu Vladimir Putin, având drept punct central al discuțiilor invazia rusă în Ucraina.

În februarie, Japonia a anunțat un nou ajutor de 5,5 miliarde de dolari (5,1 miliarde de euro) pentru Ucraina. Tokyo a trimis Kievului, de asemenea, echipamente defensive și i-a propus să găzduiască refugiați ucraineni.

Cu toate acestea, Japonia nu a furnizat ajutor militar, Constituția sa pacifistă obligând-o să-și limiteze capacitățile militare la măsuri defensive. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău