Ucraina: Președintele Volodimir Zelenski își exprimă îngrijorarea după catastrofa aeriană de la Teheran

  • 08 Ianuarie 2020 13:10
Ucraina: Președintele Volodimir Zelenski își exprimă îngrijorarea după catastrofa aeriană de la Teheran

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat miercuri profunda îngrijorare după prăbușirea unui avion ucrainean de pasageri lângă Teheran, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Din ordinul președintelui, la Kiev s-a întrunit o forță specială de urgență, din care fac parte premierul Oleksi Honcearuk și mai mulți miniștri, precum și șeful serviciului de informații externe, a anunțat Consiliul de Securitate al Ucrainei.

"Știri oribile din Orientul Mijlociu", a scris Zelenski pe Facebook, adăugând că nu există supraviețuitori ai catastrofei. "Cele mai profunde condoleanțe familiilor și prietenilor tuturor pasagerilor și membrilor echipajului", a mai comunicat președintele.

Conform autorităților ucrainene, prăbușirea aeronavei Boeing 737, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul internațional din Teheran, s-a soldat cu moartea tuturor celor 168 de pasageri și nouă membri ai echipajului. Organizația Semiluna Roșie și agențiile de știri iraniene anunțaseră că la bord se aflau cel mult 180 de persoane.

Ambasada Ucrainei la Teheran urmează să colecteze toate informațiile despre "tragedie"; vor fi anunțate numele victimelor, a mai precizat liderul de la Kiev, care s-a întors imediat din concediul pe care și-l petrecea în Oman.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău