Ucraina | Posibile restricții de circulație pentru cetățeni și controlul documentelor personale (proiect privind starea de urgență)

  • 23 Februarie 2022 19:12
Ucraina | Posibile restricții de circulație pentru cetățeni și controlul documentelor personale (proiect privind starea de urgență)

Ucraina ar putea impune restricții asupra libertății de circulație pentru rezerviștii recrutați și ar putea introduce controale asupra documentelor personale, potrivit proiectului textului privind starea de urgență, transmite miercuri Reuters, potrivit Agerpres.

Textul urmează să fie aprobat de Parlamentul de la Kiev miercuri seară și să intre în vigoare începând de joi, pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, textul prevede că va exista opțiunea introducerii de restricții asupra circulației cetățenilor, dacă va fi necesar, și vor fi interzise producerea și distribuirea materialelor informative și de presă care pot destabiliza situația în țară.

Reguli speciale ar urma să fie impuse pentru utilizarea comunicațiilor și transmiterea informațiilor prin intermediul rețelelor computerizate.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus miercuri introducerea stării de urgență la nivel național.

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni seară independența regiunilor separatiste proruse Lugansk și Donețk din estul Ucrainei și a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii, sfidând Occidentul și alimentând temerile privind izbucnirea unui război.

Decizia a fost condamnată de comunitatea internațională drept o încălcare a integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,12 m/s
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău