Ucraina | Poliția anunță că au fost descoperite șapte cadavre într-o nouă groapă comună în apropiere de Bucea

  • 13 Iunie 2022 18:53
Ucraina | Poliția anunță că au fost descoperite șapte cadavre într-o nouă groapă comună în apropiere de Bucea

Șapte corpuri neînsuflețite au fost descoperite luni într-o nouă groapă comună, în apropiere de Bucea, unde au fost găsite cadavre de civili după retragerea armatei ruse din regiunea Kievului la finalul lunii martie, a anunțat poliția ucraineană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Șapte civili au fost torturați de ruși, apoi executați cu lașitate cu un glonț în cap", a scris pe Facebook șeful poliției din Kiev, Andrii Nebîtov, precizând că "mai multe victime aveau mâinile și genunchii legați".

"Această groapă comună a fost descoperită astăzi acolo unde au fost staționați militarii ruși, în apropiere de satul Mîroțke", situat la 10 km nord-vest de Bucea și la 35 de km de Kiev pe aceeași axă, a adăugat el.

Șeful poliției din regiunea Kievul a precizat că "lucrează în prezent la identificarea victimelor".

După plecarea soldaților ruși din regiunea Kiev și descoperirea a sute de cadavre de civili ucraineni, Bucea a devenit simbolul crimelor de război imputate Rusiei de către Ucraina.

Moscova a respins în mai multe rânduri acuzațiile, denunțând "falsificări" orchestrate de Kiev cu sprijinul Occidentului.

La sfârșitul lunii aprilie, au fost găsite cadavrele a trei bărbați aparent torturați și uciși de gloanțe, legați la ochi, într-o groapă comună la Mîroțke, conform poliției din Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău