Ucraina | Poliția a arestat un grup de persoane suspectate că pregăteau revolte în masă în capitala Kiev și în alte orașe

  • 31 Ianuarie 2022 13:22
Ucraina | Poliția a arestat un grup de persoane suspectate că pregăteau revolte în masă în capitala Kiev și în alte orașe

Poliția ucraineană a arestat duminică un grup de persoane suspectate că pregăteau revolte în masă în capitala Kiev și în alte orașe din Ucraina, pentru a provoca instabilitate, în condițiile escaladării tensiunilor cu Rusia, a anunțat luni ministrul de interne de la Kiev, Denis Monastirskii, informează Reuters, potrivit Agerpres.

SUA și alte țări occidentale au afirmat că Rusia ar pregăti o nouă invazie pe teritoriul ucrainean, după ce a comasat lângă frontieră peste 100.000 de soldați, iar Kievul susține că Moscova încearcă să intimideze și să destabilizeze statul ucrainean.

Monastirskii a declarat în cadrul unei conferințe de presă televizate că circa 5.000 de persoane urmau să participe la revolte și ciocniri cu poliția, în cinci orașe din nordul și centrul Ucrainei.

"Această acțiune, care urma să se desfășoare după un plan, era de la bun început menită să ducă la acțiuni violente și revolte și nu avea nimic comun cu protestele pașnice", a spus el. "Ea avea scopul exact de a zdruncina și destabiliza situația din Ucraina", a adăugat ministrul.

Denis Monastirskii nu a precizat câte persoane au fost arestate sau cine se afla în spatele planificatelor revolte.

Rusia, care a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 și care îi susține pe rebelii pro-ruși în est, a negat în repetate rânduri că ar plănui să invadeze țara vecină. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău