Ucraina: Peste zece explozii puternice la Nikolaev, două mari universități, lovite de rachete rusești

  • 15 Iulie 2022 13:36
Ucraina: Peste zece explozii puternice la Nikolaev, două mari universități, lovite de rachete rusești

Peste zece explozii puternice s-au auzit vineri dimineață la Nikolaev (în sudul Ucrainei), a anunțat primarul orașului Oleksandr Senkevici pe contul său Telegram, potrivit Ukrinform și Unian, citate de Agerpres.

''Alerta aeriană continuă! Nu ieșiți din case și adăposturi! Toate informațiile importante vi le voi comunica mai încolo!'', le-a transmis edilul locuitorilor din Nikolaev, care a fost supus unui bombardament de amploare și cu o zi în urmă.

Alerta aeriană a fost anunțat la ora locală 07:47, notează Ukrinform.

La scurt timp, primarul a venit cu un nou mesaj, indicând că pe teren acționează echipe de intervenție și de salvare. Pe moment se știe doar de doi răniți, a mai spus el, adăugând că bilanțul victimelor se va actualiza pe măsura înlăturării dărâmăturilor.

''De data aceasta, rașistî (așa cum îi numesc ucrainenii pe ruși) au lovit Nikolaev dimineața, în jurul orei 07:50, știind bine că în acest moment sunt deja mulți oameni pe străzi. Adevărați teroriști!'', a scris el pe contul său de Telegram.

Șeful administrației militare (ucrainene) a regiunii Nikolaev, Vitali Kim, a publicat ulterior o înregistrare video cu momentul în care o rachetă inamică lovește una dintre universitățile din Nikolaev.

''Astăzi, statul terorist Rusia a atacat două mari universități din Nikolaev. Cel puțin zece rachete au fost lansate. Acum ne atacă și educația. Lansez un apel către universitățile din întreaga lume democratică să declare Rusia ceea ce este cu adevărat - un (stat) terorist!'', subliniază Vitali Kim în postarea sa pe Twitter.

Potrivit armatei ucrainene, numai în Marea Neagră, Rusia dispune de un arsenal de 32 de rachete de croazieră Kalibr amplasate pe nave ale marinei ruse cu baza în Sevastopol (în peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014).

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski declarase anterior că Rusia a lansat de la începutul invaziei 2.960 de rachete asupra Ucrainei. 'Ținta principală a rachetelor (rusești) sunt obiectivele civile', a declarat el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:47 %
Vint:6,69 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău