Ucraina: Orașul Sloviansk, vizat de bombardamente puternice, soldate cu morți și răniți

  • 03 Iulie 2022 17:58
Ucraina: Orașul Sloviansk, vizat de bombardamente puternice, soldate cu morți și răniți

Orașul Sloviansk din estul Ucrainei a fost duminică ținta unor bombardamente puternice cu lansatoare de rachete, bombardamente în timpul cărora au fost ucise și rănite numeroase persoane, a anunțat primarul acestui oraș, Vadim Leah, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"Au fost 15 atacuri. Mulți morți și răniți", a scris Leah pe Telegram. El a subliniat că această serie de bombardamente a fost cea mai puternică dintre cele care au vizat în ultimul timp orașul Sloviansk.

Tatiana Ignatcenko, o purtătoare de cuvânt a administrației regionale Donețk de care aparține Sloviansk, a precizat pentru mass-media ucraineană Suspilne că aceste atacuri s-au soldat cu "șase morți și 15 răniți" și a reiterat apelul autorităților către locuitori ca aceștia să părăsească regiunea, în condițiile în care linia frontului este deja la numai câțiva kilometri de Sloviansk.

Potrivit mass-media ucrainene, una dintre piețele din oraș a fost de asemenea incendiată de aceste bombardamente.

Mai la sud, orașul Kramatorsk, centrul administrativ al Donbasului controlat de ucraineni, a fost lovit pentru a doua zi consecutiv de rachete Smerci, potrivit primarului orașului, Oleksandr Goncearenko. Aceste atacuri, care au lovit un cartier rezidențial și un hotel în care nu se afla nimeni, nu s-au soldat cu victime, a precizat el.

Duminică, Rusia a declarat că a cucerit orașul Lisiciansk, din estul Ucrainei, și întreaga regiune Lugansk. Ocuparea orașului Lisiciansk ar permite armatei ruse să avanseze spre Sloviansk și Kramatorsk, două mari orașe din regiunea industrială Donbas, pe care Moscova încearcă să o cucerească.

Rusia s-a concentrat pe alungarea forțelor ucrainene din regiunile Lugansk și Donețk din Donbas, unde separatiști susținuți de Moscova luptă împotriva Kievului de la prima intervenție militară a Rusiei în Ucraina, în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău