Ucraina | Oligarhul Igor Kolomoiski recunoaște public că susține candidatura comediantului Volodimir Zelenski la prezidențiale

  • 05 Martie 2019 11:51
Ucraina | Oligarhul Igor Kolomoiski recunoaște public că susține candidatura comediantului Volodimir Zelenski la prezidențiale

Oligarhul ucrainean Igor Kolomoiski a comentat, în premieră, candidatura comediantului Volodimir Zelenski la alegerile prezidențiale care vor avea loc în Ucraina pe 31 martie 2019.

În opinia omului de afaceri, Zelenski este "simbolul schimbării generațiilor". "Pentru mine, Zelenski este un simbol. Simbolul schimbării generațiilor. Ucraina are nevoie nu de un singur Zelenski, ci de milioane de Zelenski" - a declarat pentru BBC Igor Kolomoiski, despre care multe voci din Ucraina susțin că s-ar afla în spatele candidaturii lui Volodimir Zelenski.

Portalul Rubrika menționează că este pentru prima oară când Kolomoiski îl susține în mod public pe Zelenski. Despre o astfel de susținere a vorbit și politologul Volodimir Fesenko, în opinia căruia "principalul obiectiv al oligarhului este ca actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, să nu câștige un nou mandat". "Acesta este motivul pentru care oligarhul îi susține pe unii dintre candidații la prezidențiale" - consideră Fesenko. Zelenski însuși neagă faptul că oligarhul Igor Kolomoisk îl sprijină în vreun fel. "Nu este adevărat. Eu nu sunt o jucărie în mâinile lui Kolomoiski" - a reacționat Zelenski, într-un comentariu pentru BBC.

Rezultatele unui recent sondaj de opinie cu privire la intenția de vot a ucrainenilor arată că patru candidați au cele mai mari șanse să intre în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Dintre cei care intenționează să participe la alegeri, 18,3% l-ar vota pe Volodimir Zelenski, 15,4% pe Iulia Timoșenko, 12,1% pe Petro Poroșenko și 11,2% pe Iuri Boiko.

Amintim că mai mulți reprezentanți ai mediului intelectual din Ucraina au făcut apel la cetățeni să ia o atitudine responsabilă față de alegerea președintelui țării și să nu permită alegerea comediantului Volodimir Zelenski în fruntea statului ucrainean, acuzând că actorul este un "proiect al oligarhului Igor Kolomoiski".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău