Ucraina: O groapă comună și alte aproximativ 200 de morminte, descoperite în orașul Liman

  • 08 Octombrie 2022 09:32
Ucraina: O groapă comună și alte aproximativ 200 de morminte, descoperite în orașul Liman

O groapă comună și, separat, alte aproximativ 200 de morminte au fost descoperite în orașul Liman (în estul Ucrainei), recent eliberat de sub ocupația forțelor ruse, a declarat șeful administrației militare ucrainene a regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, citat de DPA.

Autoritățile nu au stabilit încă precis numărul de cadavre care s-ar putea afla în groapa comună, indicase vineri seara Kirilenko într-un mesaj pe Telegram, potrivit Reuters.

Exhumările au început deja, a specificat responsabilul citat, care a atașat mesajului său o serie de fotografii ce arată personal de urgență purtând costume albe de protecție într-o zonă izolată.

Agenția ucraineană de presă Ukrinform, citând un înalt oficial al poliției ucrainene, a relatat că în groapa comună au fost descoperite 180 de cadavre.

Potrivit primelor constatări, victimele ar putea fi atât soldați ucraineni, cât și civili, a precizat acesta.

Numărul exact al cadavrelor din groapa comună, printre care mai mulți copii mici, precum și familii întregi, nu a fost încă stabilit, afirmă poliția ucraineană.

Printre victime se numără și copiii născuți între 2019 și 2021, a completat un responsabil din poliție, citat de Ukrinform.

Limanul a fost eliberat în primele zile ale lunii octombrie, după cum a anunțat oficial Kievul.

 Descoperirea acestei gropi comune intervine în timp autoritățile ucrainene au anunțat alte decese în orașul Zaporojie (sud-estul țării). Cel puțin 11 persoane au murit în urma unor bombardamente rusești care au lovit joi clădiri rezidențiale în acest oraș, centru administrativ al regiunii Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală atomică din Europa, au anunțat vineri autoritățile ucrainene.

Alți 21 de locuitori au fost salvați de sub dărâmături, dintre care unii se află în stare gravă, a indicat Apărarea civilă ucraineană.

Zaporojie este una din cele patru regiuni care au fost anexate săptămâna trecută de Rusia, alături de Herson (în sud), Lugansk și Donețk, în est.

Trupele ruse ocupă în prezent aproximativ 70% din regiune, dar nu și capitala regională Zaporojie propriu-zisă, transmite Agerpers. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău