Ucraina: Numeroase bombardamente rusești; asalt eșuat asupra orașului Bahmut

  • 05 Februarie 2023 09:00
Ucraina: Numeroase bombardamente rusești; asalt eșuat asupra orașului Bahmut

Ucraina a fost ținta a numeroase bombardamente rusești, sâmbătă, a doua zi după ce Occidentul a promis că va livra arme cu rază de acțiune mai lungă, Kievul afirmând în același timp că a reușit să contracareze un atac asupra Bahmut, un oraș din est pe care președintele ucrainean l-a numit "fortăreață", relatează AFP.

"Inamicul se regrupează în anumite zone. Își concentrează principalele eforturi pe desfășurarea de operațiuni ofensive în direcțiile Kupiansk, Lyman, Bahmut, Avdiivka și Novopavlivka", în estul Ucrainei, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

În regiunea de est a Donețk, tiruri de artilerie "masive" au vizat sâmbătă dimineața Avdiivka, pe linia frontului, după ce orașul Kramatorsk a fost lovit peste noapte de rachete, au informat autoritățile ucrainene.

În ultimele 24 de ore, doar în sudul provinciei Zaporojie, au căzut obuze asupra unor "infrastructuri civile" situate pe teritoriile a 26 de localități, potrivit surselor citate.

De asemenea, bombardamentele au continuat la Herson, un oraș important din sud capturat și apoi abandonat de ruși și unde o persoană a fost ucisă și alta rănită vineri.

Statele Unite au anunțat vineri un nou pachet de ajutor militar, de 2,2 miliarde de dolari, destinat Ucrainei și care include rachete care vor putea, practic, dubla rază de acțiune a forței de lovire ucrainene împotriva rușilor, notează AFP și Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău