Ucraina nu va mai institui carantină generală, însă va înăspri restricțiile

  • 13 Octombrie 2020 09:11
Ucraina nu va mai institui carantină generală, însă va înăspri restricțiile

Numărul pacienților infectați cu coronavirus crește rapid în Ucraina, astfel că, potrivit ministrului sănătății, Maksim Stepanov, în următoarea ședință de guvern, vor fi analizate noi măsuri mai stricte de carantină.

Ministrul a subliniat că presiunea pe sistemul medical crește foarte mult, 20.000 de pacienți cu boala COVID-19 fiind internați în spital. "Marți, la ședința de guvern, vom propune restricții mai dure. Nu vorbim despre un așa-numit lockdown, fiindcă țara pur și simplu nu va rezista unui blocaj complet. Va fi vorba, în primul rând, de interzicerea evenimentelor cu mulți participanți" - a explicat Stepanov.

Ministrul ucrainean al sănătății va propune interzicerea completă evenimentelor în localități sau orașe aflate în "zona roșie" și permiterea evenimentelor cu cel mult 50 de participanți în "zona verde". "Credem că este necesar să interzicem orice eveniment public cu peste 50 de persoane în zona verde, cu peste 30 de persoane în zona galbenă, cu mai mult de 20 de participanți în zona portocalie și să interzicem complet evenimentele cu public în zona roșie" - a mai explicat Stepanov.

Anterior, ministrul ucrainean al sănătății a anunțat că va propune guvernului o tranziție de la așa-numita "carantină adaptativă", când se impun restricții locale, în funcție de situația epidemică, la "carantină consolidată" la nivel național, dacă sunt ocupate mai mult de 60% din paturile din spital destinate pacienților cu COVID-19. În acest moment, sunt ocupate aproximativ 56% din paturi.

Potrivit datelor anunțate de autoritățile ucrainene pe 12 octombrie, Ucraina a depășit 260.000 de cazuri de coronavirus și a înregistrat peste 5.000 de decese cauzate de COVID-19. Luni au fost raportate 4.420 de noi îmbolnăviri și 43 de decese. De la debutul epidemiei, peste 114.000 dintre ucrainenii infectați s-au vindecat de COVID-19.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău