Ucraina nu va discuta niciodată cu marionetele Kremlinului - asigură un înalt demnitar de la Kiev

  • 16 Noiembrie 2018 13:20
Ucraina nu va discuta niciodată cu marionetele Kremlinului - asigură un înalt demnitar de la Kiev

Ucraina nu va accepta niciodată să negocieze cu rebelii pro-ruși și cu liderii separatiști din zonele ocupate ale Donbasului - a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, răspunzând, astfel, unor solicitări făcute în acest sens de președintele rus, Vladimir Putin.

„Moscova încearcă să mascheze faptul că a ocupat o parte din Donbasul ucrainean, organizând false alegeri în acest teritoriu. Ținând cont de faptul că aceste așa-numite alegeri au fost organizate de conducerea militaro-politică a Federației Ruse, cu un rezultat cunoscut anticipat, consider că același succes l-ar fi avut și dacă ar fi ales pe post de conducători ai falselor republici doi maidanezi din suburbia Moscovei" - a declarat Oleksandr Turcinov.

„Declarația lui Putin privind necesitatea ca Ucraina să negocieze cu marionetele Kremlinului, desemnate să gestioneze pseudorepublicile, este ideea sa obsesivă și nebună, pe care a încercat să o impună încă din 2014, însă statul nostru și lumea civilizată nu vor accepta niciodată acest lucru" - a adăugat demnitarul de la Kiev.

„Există o singură modalitate de a îndeplini acordurile de la Minsk, amintite de Putin în mod constant. Aceasta constă în încetarea agresiunii militare și eliberarea teritoriului ucrainean de forțele de ocupație și de armamentul rus" - a precizat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău