Ucraina nu crede că agresiunea Rusiei va înceta, dar speră că NATO își va extinde prezența în Marea Neagră

  • 09 Martie 2019 12:53
Ucraina nu crede că agresiunea Rusiei va înceta, dar speră că NATO își va extinde prezența în Marea Neagră

Ucraina nu are motive să creadă că agresiunea Rusiei va înceta în viitorul apropiat, însă aceasta poate fi descurajată prin extinderea prezenței NATO în regiunea Mării Negre, a declarat vicepremierul ucrainean pentru integrarea europeană și euroatlantică, Ivanna Klimpuș-Țințadze, în cadrul unei întâlniri cu Fiona Hill, director pentru Europa și Rusia în cadrul Consiliului Național de Securitate al Statelor Unite ale Americii.

Potrivit demnitarului ucrainean, Kievul contează pe o atenție sporită din partea Statelor Unite asupra situației din Marea Azov și din Marea Neagră și condamnarea atacului armat pe care forțele ruse l-au lansat, la sfârșitul anului trecut, asupra unor nave militare ucrainene aflate în strâmtoarea Kerci.

„Acțiunile agresive ale Federației Ruse subminează securitatea regională și internațională. Kremlinul ignoră legislația internațională și acordurile bilaterale. Un astfel de comportament necesită o presiune sporită asupra Rusiei”, a menționat Ivanna Klimpuș-Țințadze.

Potrivit vicepremierului ucrainean, statutul SUA de lider în procesul de consolidare a prezenței militare a NATO în regiunea Mării Negre este extrem de important și este „singura modalitate prin care Rusia poate fi descurajată să întreprindă acțiuni agresive”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău