Ucraina nu caută război și nu intenționează să rezolve conflictul din Donbas pe cale militară - asigură ministrul ucrainean de externe

  • 29 Noiembrie 2021 10:12
Ucraina nu caută război și nu intenționează să rezolve conflictul din Donbas pe cale militară - asigură ministrul ucrainean de externe

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina nu tinde să aleagă calea militară pentru a rezolva situația din Donbas și a subliniat că nu vede nicio alternativă la acordurile de pace de la Minsk - potrivit unui interviu acordat publicației germane Die Zeit.

"Unele țări, din păcate, înclină spre retorica rusească potrivit căruia Ucraina nu trebuie înarmată, pentru că s-ar presupune că ne încurajează să recurgem la vreo acțiune militară... Nu am atacat pe nimeni și nu intenționăm să rezolvăm problema din Donbas pe cale militară" - a asigurat șeful diplomației ucrainene.

Potrivit acestuia, "există o singură alternativă la diplomație: războiul". "Iar Ucraina nu caută război" - a subliniat Dmitro Kuleba. "De aceea, vom continua să încercăm, pentru că tindem spre pace, stabilitate și securitate pentru Ucraina și pentru toată Europa. Ne dorim să evităm un scenariu militar, pentru că, de data aceasta, ar fi mult mai multă vărsare de sânge" - a adăugat ministrul.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău