Ucraina: Noi explozii în jurul centralei nucleare Zaporojie

  • 16 August 2022 08:56
Ucraina: Noi explozii în jurul centralei nucleare Zaporojie

Noi explozii s-au auzit luni seară în jurul centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, care este ocupată de ruși, transmite dpa.

Vladimir Rogov, un reprezentant al autorităților ruse de ocupație din zonă, a declarat luni seară pe Telegram că zone din apropierea centralei nucleare din orașul Enerhodar au fost bombardate de 25 de ori cu artilerie grea.

Potrivit lui Dmitro Orlov, primarul ucrainean care a fugit din Enerhodar după ce forțele ruse au ocupat zona la începutul războiului, a spus că exploziile au putut fi auzite în oraș, transmit AGERPRES.

Ucraina acuză Rusia că provoacă "teroare nucleară" cu bombardamentele sale și afirmă că trupele ruse folosesc centrala ca scut din care să tragă în orașele Nikopol și Marhanez de pe malul opus al lacului de acumulare Dnipro, deoarece știu că forțele ucrainene vor ezita să tragă în direcția unui sit sensibil.

Rogov a declarat, la rândul său, că "teroriștii" ucraineni sunt cei care au tras. Rusia susține că Ucraina bombardează centrala cu drone, artilerie grea și lansatoare de rachete, iar în cele mai multe cazuri, apărarea aeriană rusă interceptează proiectilele.

Infrastructura centralei a fost afectată anterior, inclusiv zona din jurul instalației de depozitare a deșeurilor nucleare. Experții nucleari monitorizează îndeaproape situația și spun că până acum nu s-a înregistrat o creștere a radioactivității.

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău