Ucraina | NATO își echipează forțele împotriva unui posibil atac nuclear, chimic sau biologic (Stoltenberg)

  • 24 Martie 2022 16:35
Ucraina | NATO își echipează forțele împotriva unui posibil atac nuclear, chimic sau biologic (Stoltenberg)

NATO va furniza Ucrainei echipamente de protecție împotriva amenințărilor chimice, biologice și nucleare și își va proteja și forțele desfășurate pe flancul estic împotriva acestor amenințări, a anunțat joi secretarul general al Alianței, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Aliații sunt "preocupați" de posibilitatea utilizării unor astfel de arme în Ucraina după invazia rusă și "au convenit să furnizeze echipamente pentru a ajuta Ucraina și a se proteja împotriva amenințărilor chimice, biologice, radiologice și nucleare", a explicat Jens Stoltenberg la finalul unui summit extraordinar al liderilor Alianței.

Secretarul general al NATO a afirmat din nou că Rusia ar putea încerca să creeze un pretext pentru utilizarea de arme chimice în Ucraina, acuzând SUA și aliații lor că pregătesc un astfel de atac.

"Suntem preocupați parțial pentru că vedem retorica și vedem că Rusia încearcă să creeze un soi de pretext acuzând Ucraina, SUA și aliații NATO că se pregătesc să folosească arme chimice și biologice", a declarat el în fața jurnaliștilor, adăugând că orice utilizare a unor arme chimice ar avea consecințe răspândite.

"Există de asemenea un risc ca (un atac cu arme chimice) să aibă un efect direct asupra oamenilor care trăiesc în țările NATO", a spus Stoltenberg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău