Ucraina marchează 25 de ani de independență

  • 24 August 2016 14:22
Ucraina marchează 25 de ani de independență

Ucraina marchează astăzi 25 de ani de independență, printr-o mare paradă militară la Kiev, în timp ce țara continuă să se confrunte cu un conflict armat sângeros cu separatiștii proruși în estul teritoriului său, relatează Agerpres.

Mii de ucraineni s-au adunat în centrul orașului în cursul dimineții pentru a asista la această defilare, la care spre deosebire de anul trecut sunt expuse și arme grele.

Aproximativ 4.000 de persoane, între care militari, membri ai Gărzii Naționale — subordonată Ministerului de Interne — polițiști și grăniceri, au participat la defilarea care a început la ora 10:00 .

Potrivit presei locale, membri ai forțelor speciale și rezerviști urmau de asemenea să defileze pentru prima oară. Au fost expuse circa 200 de echipamente militare, printre care tancuri și blindate.

După parada militară, un "Marș al neînvinșilor" este prevăzut pe bulevardul principal din Kiev. Voluntari implicați în conflictul din estul Ucrainei, medici, combatanți demobilizați și rude ale victimelor războiului din estul Ucrainei urmează să participe la acesta.

Ucraina este de doi ani scena unui conflict care opune forțele sale armate separatiștilor proruși sprijiniți militar — potrivit Kievului și Occidentului — de Rusia, ceea ce Moscova dezminte.

Acest conflict a făcut peste 9.500 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014. În pofida instaurării mai multor armistiții, de-a lungul liniei frontului au loc frecvent confruntări sângeroase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău