Ucraina: Mai multe explozii au fost auzite la Kiev, după ce a fost emisă o alertă națională de raid aerian

  • 11 August 2023 11:54
Ucraina: Mai multe explozii au fost auzite la Kiev, după ce a fost emisă o alertă națională de raid aerian

Mai multe explozii au fost auzite vineri dimineață în capitala ucraineană Kiev, după ce autoritățile au declanșat o alertă antiaeriană la nivel național, au declarat martori pentru Reuters.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, i-a îndemnat pe locuitorii capitalei ucrainene să stea în adăposturile antiaeriene până la trecerea pericolului. Oficialii de la Kiev au indicat că apărarea antiaeriană este în plină acțiune, citează Agerpres

„Explozii în oraș! Rămâneți în adăposturi!” a transmis Kliciko pe aplicația de mesagerie Telegram. Ulterior, el a specificat că fragmente ale unei rachete doborâte au căzut în spațiul unui spital de copii din oraș, fără să provoace răniți sau pagube.

Jurnaliști de la Reuters au auzit explozii la Kiev, dar nu au putut verifica imediat locul exact al acestora.

Televiziunea națională ucraineană Suspilne a relatat că explozii s-au auzit în regiunile Vinnița (centru) și Hmelnițki (vest). Un oficial din Hmelnițki a anunțat că sistemul de apărare antiaeriană acționează în aceste momente.

La ora locală 09:49 a fost anunțată o alertă aeriană în toată Ucraina după decolarea unui avion de luptă rusesc MiG-31K de pe aerodromul Savasleika (regiunea rusă Nijni Novgorod, circa 440 de kilometri est de Moscova), au transmis media ucrainene.

Deja la 09:59, forțele aeriene ucrainene au anunțat lansări de rachete hipersonice de tipul Kh-47M2 Kinjal în direcția regiunii Kiev, potrivit Unian.

Alerta de raid aerian a fost declanșată în regiunile Jitomir, Vinnița, Hmelnițki, Cernăuți și Ivano-Frankivsk, ai căror locuitori au fost îndemnați să se ascundă în adăposturi, conform agenției de presă ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău