VIDEO | Explozii la câțiva kilometri de granița Republicii Moldova. Armata Federației Ruse a lansat mai multe rachete în direcția Hidrocentralei de la Novodnestrovsk

  • 31 Octombrie 2022 09:55
VIDEO | Explozii la câțiva kilometri de granița Republicii Moldova. Armata Federației Ruse a lansat mai multe rachete în direcția Hidrocentralei de la Novodnestrovsk

Armata Federației Ruse a la lansat în această dimineață peste 90 de rachete asupra mai multor ținte din Ucraina, inclusiv asupra hidrocentralei de la Novodnestrovsk, care se află la câțiva kilometri de granița cu R. Moldova (Naslavcea). Cetățenii R. Moldova din nordul republicii au filmat un nor de fum în preajma hidrocentralei. Deocamdată nu se știe dacă rachetele au distrus obiectivul strategic, care asigură cu energie electrică mai multe localități din regiune.

În legătură cu acest fapt, Poliția de Frontieră informează despre sistarea activității a cinci puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. Astfel, PTF Otaci, PTF Larga, PTF Unguri, PTF Briceni și-au întrerupt programul de lucru din motive de securitate, scrie Ziarul Național.

Autoritățile din Ucraina nu permit trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei.

Totodată, PTF Giurgiulești-Reni nu funcționează din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.

„Recomandăm călătorilor, din timp, să opteze pentru punctele de trecere din proximitate sau să amâne, în măsura posibilităților, deplasările în Ucraina”, avertizează Poliția de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău