Ucraina | Liderii separatiști din Donețk și Lugansk ordonă mobilizarea generală

  • 19 Februarie 2022 10:59
Ucraina | Liderii separatiști din Donețk și Lugansk ordonă mobilizarea generală

Liderul republicii autoproclamate Donețk din estul Ucrainei a anunțat sâmbătă mobilizarea generală, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Fac apel la concetățenii rezerviști să se prezinte la birourile de încorporare. Astăzi am semnat decretul de mobilizare generală", a declarat Denis Pușilin într-o înregistrare video.

Șeful separatiștilor din regiunea Lugansk a emis la scurt timp după aceea un comunicat similar, transmite AFP. "Decretez mobilizarea generală pe teritoriul Republicii Populare din Lugansk", arată decretul semnat de Leonid Pasecinik, liderul celeilalte republici autoproclamate pe teritoriul ucrainean, la frontiera cu Rusia.

Anunțurile au fost făcute în contextul "creșterii spectaculoase" a încălcărilor armistițiului din estul Ucrainei, raportată cu câteva ore mai devreme de observatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Conform paginii de Facebook a armatei ucrainene, citată de Reuters, separatiștii pro-ruși au încălcat armistițiul de cel puțin 12 ori sâmbătă dimineața și de 66 de ori în ultimele 24 de ore, deschizând focul asupra a peste 20 de așezări. Militarii susțin că rebelii au folosit inclusiv artileria grea, interzisă prin acordurile de la Minsk. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău