Ucraina le promite bani și imunitate în fața legii soldaților ruși care se predau: „Hotărâți-vă! Veniți fără arme, cu steagul alb!”. Primul schimb de prizonieri

  • 01 Martie 2022 18:12
Ucraina le promite bani și imunitate în fața legii soldaților ruși care se predau: „Hotărâți-vă! Veniți fără arme, cu steagul alb!”. Primul schimb de prizonieri

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Resnikov, le-a promis marți bani și imunitate în fața legii soldaților ruși care se predau, transmite agenția DPA, citată de Agerpres. Fiecărui soldat rus care se predă i se promite astfel o sumă care este echivalentul a 40.000 de euro, campanie finanțată de industria IT internațională.

„Hotărâți-vă! Veniți fără arme, cu steagul alb!”, le-a transmis Resnikov pe Facebook soldaților ruși angajați în invazia asupra Ucrainei. „Oricine refuză să fie un ocupant va aduce pacea. Pentru cei care aleg calea ocupantului - nu va exista milă!”', a completat ministrul ucrainean.

Dacă soldații ruși care se predau chiar vor primi bani, aceasta nu poate fi verificat. Conform Kievului, cel puțin 200 de soldați ruși au fost capturați de la începutul invaziei declanșate joi. Au fost difuzate și înregistrări video de la interogatorii cu soldați ruși luați prizonieri, în care aceștia povestesc că ei credeau că participau la manevre militare și nu au știut că urmau să fie trimiși în Ucraina.

Există și soldați ucraineni luați prizonieri de trupele ruse, conform Moscovei, printre ei fiind și 82 de militari care s-au predat pe Insula Șerpilor.

Între timp, în regiunea Sumî din nord-vestul Ucrainei a fost efectuat marți un prim schimb de prizonieri, transmite Reuters. Astfel, un ofițer rus capturat de trupele ucrainene a fost schimbat cu cinci combatanți ucraineni, a anunțat guvernatorul regiunii, Dmitro Jivițki.

În a șasea zi a războiului din Ucraina, convoaie militare masive rusești au fost observate din satelit îndreptându-se către capitala Kiev, în timp ce al doilea oraș al țării, Harkov, a fost din nou bombardat, iar în sud trupele ruse au făcut joncțiunea cu forțele separatiștilor proruși din estul Ucrainei.

Pregătindu-se pentru un posibil asalt asupra Kievului, armata ucraineană a amplasat un număr important de tancuri și camioane militare în părțile de vest și de nord ale orașului. O parte din locuitori au părăsit capitala, dar mulți dintre cei rămași au săpat tranșee, au ridicat baricade și au pregătit inclusiv cockteiluri Molotov pentru a se apăra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău