Ucraina: Kremlinul respinge condițiile lui Biden pentru discuții cu Putin

  • 02 Decembrie 2022 13:07
Ucraina: Kremlinul respinge condițiile lui Biden pentru discuții cu Putin

Kremlinul a respins vineri, 2 decembrie, condițiile menționate cu o zi înainte de președintele american Joe Biden care s-a declarat gata să discute cu Vladimir Putin dacă acesta din urmă își retrage trupele din Ucraina pentru a pune capăt conflictului, informează Reuters și France Presse.

"Biden a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina", ceea ce Moscova "evident" că respinge, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov. "Operațiunea militară continuă", a adăugat el.

Președintele Vladimir Putin este deschis discuțiilor despre o posibilă soluționare a conflictului în Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaște teritoriile anexate ca fiind ruse împiedică găsirea unui posibil compromis, a explicat Kremlinul.

Președintele SUA Joe Biden a declarat joi că este pregătit să discute cu Putin dacă șeful de la Kremlin căuta o modalitate de a pune capăt războiului dar că Putin nu a indicat încă acest lucru.

"Președintele Federației Ruse a fost întotdeauna, este și rămâne deschis negocierilor pentru a ne asigura interesele", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, întrebat despre remarcile lui Biden.

"Cel mai preferat mod de a ne atinge interesele este prin mijloace pașnice, diplomatice", a adăugat Peskov. "Putin a fost, este
și rămâne deschis contactelor și negocierilor", a insistat el.

Putin a spus că nu regretă că a lansat ceea ce el numește "operațiune militară specială" a Rusiei împotriva Ucrainei și prezintă războiul ca un punct de cotitură când Rusia în sfârșit s-a ridicat în fața unei hegemonii arogante occidentale după decenii de umilire în anii de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, amintește Reuters.

Ucraina și Occidentul spun că Putin nu are nicio justificare pentru ceea ce ele prezintă drept un război de ocupație în stil imperial. Ucraina declară că va lupta până când ultimul soldat rus va fi dat afară de pe teritoriul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău