Ucraina investighează peste 3.000 de cazuri de crime de război comise de invadatorii ruși

  • 29 Martie 09:07
Ucraina investighează peste 3.000 de cazuri de crime de război comise de invadatorii ruși

Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, a anunțat că Ucraina investighează peste 3.000 de cazuri referitoare la comiterea de către ocupanții ruși a unor infracțiuni considerate crime de război, transmite Rador.

Venediktova a mai remarcat că din cauza ostilităților active în desfășurare, există anumite dificultăți în colectarea probelor, dar a asigurat că ancheta continuă, principalii investigatori fiind din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Totodată, procurorul general ucrainean a cerut adoptarea cât mai curând posibil a unei legi privind procuratura militară, pentru a simplifica procesul de colectare a probelor. "Aceste dovezi se pierd imediat ce se schimbă linia focului. Prin urmare, o astfel de anchetă este dificilă, pentru că se desfășoară în zona atacurilor, iar apoi teritoriile pot fi ocupate" - a explicat Venediktova.

Potrivit acesteia, în dosarul principal privind crimele rusești figurează 205 oficiali aflați deja pe lista urmăriților internaționali. Este vorba inclusiv despre șefii Ministerului rus al Apărării, Ministerului Afacerilor Interne, serviciilor de informații și Dumei de Stat. În același timp, a adăugat procurorul general, doar două persoane au imunitate - președintele rus, Vladimir Putin și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29,41
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău