Ucraina introduce examinarea medicală forţată în cazul suspecţilor de coronavirus

  • 25 Martie 18:13
Ucraina introduce examinarea medicală forţată în cazul suspecţilor de coronavirus

Guvernul Ucrainei a adoptat, miercuri, o ordonanţă care prevede examinarea medicală, tratamentul și spitalizarea obligatorie a ucrainenilor în caz de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit ziarului Korrespondent, ordonanţa respectivă, adoptată pentru a înăspri măsurile restrictive de carantină, a fost propusă de ministrul ucrainean al sănătății, Ilia Emeţ. Astfel, ordonanţa prevede că instituțiile medicale au dreptul să efectueze o examinare medicală obligatorie în cazul persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19 sau care au intrat în contact cu persoane diagnosticate deja cu COVID-19, dacă acestea refuză să fie examinate în mod voluntar. De asemenea, medicii au dreptul să spitalizeze forţat aceste persoane sau să le plaseze în carantină dacă sunt diagnosticate cu noul coronavirus și refuză tratamentul. În plus, Ministerul Sănătății al Ucrainei urmează să elaboreze și să adopte proceduri care să permită spitalizarea obligatorie a persoanelor diagnosticate (sau suspectate) cu noul coronavirus și care refuză tratamentul, examinarea și carantina (autoizolare) în mod voluntar, precum și autoizolarea obligatorie a celor diagnosticați (sau suspecţi) cu COVID-19, dar şi a persoanele cu care aceştia au intrat în contact. Poliția Națională și Garda Națională din Ucraina vor menţine ordinea şi siguranța publică pe teritoriul aflat în proximitatea imobilelor unde se iau măsuri pentru examinarea, spitalizarea sau carantinarea obligatorie a persoanelor diagnosticate sau suspecte de COVID-19.

Amintim că, miercuri dimineaţă, Guvernul Ucrainei a decis să extindă aria de aplicare a stării de urgență în toată țara, pentru a combate răspândirea noului coronavirus, în condiţiile în care, până acum, starea de urgenţă era instituită doar în câteva regiuni. Potrivit deciziei guvernamentale de miercuri, starea de urgenţă este instituită pe o perioadă de 30 de zile - până la 24 aprilie 2020, iar starea de carantină, de asemena, se prelungeşte cu 30 de zile în toată țara. În ultimele 24 de ore, în Ucraina au fost confirmate 29 de noi cazuri de COVID-19, numărul celor infectaţi ajungând, astfel, la 113 - potrivit unor date furnizate miercuri dimineaţă de Ministerul Sănătăţii de la Kiev. De asemenea, Ucraina a raportat, miercuri, al patrulea deces provocat de noul coronavirus.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
12 °C
câțiva nori
Umiditate:17 %
Vint:3,6 m/s
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
8 °C
Mon
7 °C
Tue
9 °C

Curs oficial BNM 02 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0693 0.1074
USD 18.3389 0.1131
RON 4.1569 0.0218
UAH 0.6624 0.0055
RUB 0.2328 -0.0006
Arhivă Radio Chișinău