Ucraina introduce examinarea medicală forțată în cazul suspecților de coronavirus

  • 25 Martie 2020 18:13
Ucraina introduce examinarea medicală forțată în cazul suspecților de coronavirus

Guvernul Ucrainei a adoptat, miercuri, o ordonanță care prevede examinarea medicală, tratamentul și spitalizarea obligatorie a ucrainenilor în caz de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit ziarului Korrespondent, ordonanța respectivă, adoptată pentru a înăspri măsurile restrictive de carantină, a fost propusă de ministrul ucrainean al sănătății, Ilia Emeț. Astfel, ordonanța prevede că instituțiile medicale au dreptul să efectueze o examinare medicală obligatorie în cazul persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19 sau care au intrat în contact cu persoane diagnosticate deja cu COVID-19, dacă acestea refuză să fie examinate în mod voluntar. De asemenea, medicii au dreptul să spitalizeze forțat aceste persoane sau să le plaseze în carantină dacă sunt diagnosticate cu noul coronavirus și refuză tratamentul. În plus, Ministerul Sănătății al Ucrainei urmează să elaboreze și să adopte proceduri care să permită spitalizarea obligatorie a persoanelor diagnosticate (sau suspectate) cu noul coronavirus și care refuză tratamentul, examinarea și carantina (autoizolare) în mod voluntar, precum și autoizolarea obligatorie a celor diagnosticați (sau suspecți) cu COVID-19, dar și a persoanele cu care aceștia au intrat în contact. Poliția Națională și Garda Națională din Ucraina vor menține ordinea și siguranța publică pe teritoriul aflat în proximitatea imobilelor unde se iau măsuri pentru examinarea, spitalizarea sau carantinarea obligatorie a persoanelor diagnosticate sau suspecte de COVID-19.

Amintim că, miercuri dimineață, Guvernul Ucrainei a decis să extindă aria de aplicare a stării de urgență în toată țara, pentru a combate răspândirea noului coronavirus, în condițiile în care, până acum, starea de urgență era instituită doar în câteva regiuni. Potrivit deciziei guvernamentale de miercuri, starea de urgență este instituită pe o perioadă de 30 de zile - până la 24 aprilie 2020, iar starea de carantină, de asemena, se prelungește cu 30 de zile în toată țara. În ultimele 24 de ore, în Ucraina au fost confirmate 29 de noi cazuri de COVID-19, numărul celor infectați ajungând, astfel, la 113 - potrivit unor date furnizate miercuri dimineață de Ministerul Sănătății de la Kiev. De asemenea, Ucraina a raportat, miercuri, al patrulea deces provocat de noul coronavirus.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău