Ucraina: Întreruperi ale furnizării electricității la Kiev și în alte regiuni, din cauza atacurilor rusești

  • 21 Octombrie 2022 15:25
Ucraina: Întreruperi ale furnizării electricității la Kiev și în alte regiuni, din cauza atacurilor rusești

Operatorul rețelei de electricitate a Ucrainei, Ukrenergo, a anunțat vineri că va impune restricții și opriri ''controlate și temporare'' ale furnizării energiei electrice în principalele regiuni ale țării, inclusiv la Kiev, în urma bombardamentelor continue ale Rusiei asupra infrastructurilor energetice ucrainene, transmite agenția EFE.

„Din cauza creșterii puternice a consumului de electricitate, conducerea Ukrenergo se vede obligată să introducă restricții controlate temporare pentru consumul de energie electrică în regiunile Kiev și capitala sa (Kiev), Cernigov, Cerkasî, Jitomir'', precizează compania citată.

„Aceasta va ajuta la reducerea sarcinii rețelei electrice și le va da lucrătorilor la instalații timp să repare echipamentele avariate de atacurile teroriste'', explică Ukrenergo, cu referire la bombardamentele rusești efectuate cu rachete și drone asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, transmite Agerpres.
Operatorul ucrainean le ceruse deja zilele trecute cetățenilor să ia măsuri pentru a economisi curentul electric în întreaga țară, mai ales la orele de vârf.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău