Ucraina: Infrastructuri-cheie ale capitalei Kiev, vizate de un nou atac al armatei ruse

  • 14 Ianuarie 13:17
Ucraina: Infrastructuri-cheie ale capitalei Kiev, vizate de un nou atac al armatei ruse

Mai multe explozii au răsunat sâmbătă, 14 ianuarie, dimineața la Kiev, responsabili ucraineni afirmând că noi lovituri ale armatei ruse au luat drept țintă infrastructuri-cheie ale capitalei Ucrainei, informează Agerpres.

"Un atac cu rachetă asupra unor infrastructuri esențiale" este în curs la Kiev, a anunțat un consilier al președinției ucrainene, Kirilo Timoșenko, pe Telegram, în timp ce primarul orașului, Vitali Kliciko, a raportat că explozii au avut loc în cartierul Dniprovski și le-a cerut locuitorilor "să rămână în adăposturi".

Serviciile administrative ale capitalei ucraineni au anunțat că una dintre infrastructurile orașului a fost lovită.

Fragmente ale unei rachete au căzut în cartierul Golosiivski, dar fără a face răniți, a mai anunțat Vitali Kliciko.

După o serie de eșecuri militare pe teren la finalul verii și în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica și, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete și de drone, transformatoarele și centralele electrice din Ucraina. Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cât mai repede rețeaua, în timp ce iarna se instalează tot mai mult în Ucraina.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susține că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
6
Sat
11
Sun
11
Mon
6
Tue
1
Arhivă Radio Chișinău