Ucraina îndeamnă Georgia, Moldova și Azerbaidjanul să-și unească eforturile pentru a se opune amenințării rusești

  • 10 Octombrie 2017 11:19
Ucraina îndeamnă Georgia, Moldova și Azerbaidjanul să-și unească eforturile pentru a se opune amenințării rusești

Ucraina, Georgia, Republica Moldova și Azerbaidjanul ar trebui să se unească pentru a contracara un pericol comun creat de Federația Rusă, a declarat la finalul reuniunii GUAM care s-a încheiat ieri la Tbilisi ministrul ucrainean de Externe Pavel Klimkin.

„"Noi, toți, ne confruntăm cu o provocare comună și, mai presus de toate, este o provocare legată de suveranitatea și integritatea noastră teritorială. Toate acestea provin dintr-o țară – Federația Rusă și, bineînțeles, trebuie să rezistăm împreună acestei provocări. Trebuie să lucrăm în această direcție și să depunem eforturi ”, a spus Klimkin, citat de Eho Kavkaza.

Sesiunea specială a Consiliului miniștrilor afacerilor externe al Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, s-a desfășurat zilele trecute  la Tbilisi. Ședința a fost organizată de partea georgiană, care deține președinția în exercițiu a GUAM și este prilejuită aniversarea celor 20 de ani de la instituirea Inițiativei celor Patru (Georgia, Ucraina, Republica Azerbaidjan și Republica Moldova), potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În 2018, Republica Moldova va prelua președinția în exercițiu a GUAM.

Organizația pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și R. Moldova, a fost creată la 10 octombrie 1997 ca opoziție față de influența Federației Ruse în regiunea Europei de Est.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău