Ucraina încheie un acord cu Croația în vederea folosirii porturilor croate la Dunăre și la Adriatica în exportul cerealelor

  • 31 Iulie 2023 19:58
Ucraina încheie un acord cu Croația în vederea folosirii porturilor croate la Dunăre și la Adriatica în exportul cerealelor

Ucraina a ajuns la un acord cu Croația asupra „posibilității” folosirii porturilor croate de la Dunăre în vederea exportării cerealelor ucrainene, anunță luni ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, în urma unei întâlniri cu omologul său croat Gordan Grlic-Radman, relatează CNN, citat de News.ro.

„Am convenit asupra posibilității folosirii porturilor croate de la Dunăre și de la Marea Adriatică în transportul cerealelor ucrainene”, anunță Kuleba, potrivit site-ului Guvernului ucrainean.

„Acum vom lucra să construim cele mai eficiente rute către aceste porturi și să profităm cât mai mult de această oportunitate”, anunță el.

„Fiecare contribuție la deblocarea exporturilor (cerealelor ucrainene), fiecare ulă deschisă este o crontribuție reală, eficientă la securitatea alimentară mondiale. Sunt recunoscător Croației pentru ajutorul său contructiv”, afirmă șeful diplomației ucrainene.

Kievul face acest anunț după ce Rusia s-a retras din Acordul de la Istanbul din iulie 2022 privind exportul cerealelor ucrainene la Marea Neagră, mediat de Turcia și ONU.

Rusia a atacat, după ce a ieșit din acord, cu rachete și drone, depozite ucrainene de cereale și instalații folosite în exportul cerealelor în regiunea Odesa, atât în porturi maritme, cât și fluviale.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău