Ucraina începe un proces de rotație a trupelor pe front, încercând să ridice moralul soldaților săi

  • 14 Martie 19:38
Ucraina începe un proces de rotație a trupelor pe front, încercând să ridice moralul soldaților săi

Armata ucraineană a început un proces de rotație în unitățile sale desfășurate pe front, în speranța ca acest demers să ridice moralul trupelor sale și să stabilizeze situația de pe câmpul de luptă, a declarat joi comandantul șef al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski, citat de agențiile de presă EFE și Unian.

"În pofida situației dificile de pe întreaga linie a frontului, am reușit să demarăm procesul de rotație și de înlocuire a unităților care au efectuat sarcini de luptă o perioadă lungă de timp pe front", a anunțat Sîrski pe contul său de Facebook după ce a vizitat frontul din Zaporojie (sud-est).

Familiile soldaților ucraineni care luptă de la începutul invaziei ruse au cerut în cadrul mai multor manifestații în orașe din Ucraina ca aceștia să poată să fie înlocuiți sau demobilizați.

În mesajul său de joi, comandantul șef al armatei ucrainene a declarat că Rusia continuă să atace în zonele Robotine și Verbove - ambele situate în regiunea Zaporojie - cu numeroase drone, tiruri de artilerie și mortiere.

Totodată, Sîrski a subliniat importanța pe care o au dronele în actualul teatru de operațiuni, precum și necesitatea dotării trupelor ucrainene cu "mijloace de război electronic moderne și puternice" pentru a ajuta Ucraina să saboteze activitatea dronelor ruse.

Generalul ucrainean a declarat că tabăra care va reuși să se impună în această competiție între drone și sistemele electronice care să împiedice funcționarea aparatelor fără pilot va avea mai multe șanse de a câștiga acest război.

Noua lege a mobilizării, care ar putea să fie adoptată de parlamentul ucrainean în aprilie, potrivit postului de televiziune local TSN, are ca scop actualizarea cadrului legal înaintea desfășurării campaniei de recrutare, iar unul dintre obiectivele acesteia este de a-i înlocui pe cei 330.000 de militari aflați în prezent pe câmpul de luptă.

Această lege a suscitat numeroase controverse în Ucraina, peste 4.000 de amendamente fiind depuse doar la primul proiect de lege care fusese introdus în iarnă în Rada Supremă, parlamentul unicameral, notează Unian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău