Ucraina îi transmite lui Kadîrov că și-a ales inamicul greșit. „Cecenia și Groznîi, făcute una cu pământul de tancurile rusești nu ucrainene

  • 31 Mai 12:12
Ucraina îi transmite lui Kadîrov că și-a ales inamicul greșit. „Cecenia și Groznîi, făcute una cu pământul de tancurile rusești nu ucrainene

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, susține că liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, ar fi trebuit să se răzbune pe dictatorul rus, Vladimir Putin, nu să amenințe Ucraina pentru atacul masiv cu drone lansat marți, 30 mai, asupra Moscovei, scrie defenseromania.ro.

"Kadîrov ar trebui să se răzbune pe Moscova și pe Putin personal, nu să amenințe Ucraina. Rușii au fost cei care i-au ucis și i-au distrus pe ceceni", a scris Danilov pe o rețea socială, citat de Rador. Secretarul a amintit că nu Ucraina, ci tancurile rusești au fost cele care au făcut orașul cecen Groznîi una cu pâmăntul și au ucis populația civilă. "Poporul cecen ține minte, iar cei care au uitat trebuie să-și amintească", a adăugat Danilov.

Marți dimineață, Moscova a fost atacată de zeci de drone. Inițial, au apărut informații potrivit cărora aproximativ 25 de drone au fost implicate în atac, iar apoi au fost raportate circa 32 de drone. Ministerul Apărării de la Moscova a transmis aproape imediat că toate țintele aeriene ar fi fost doborâte, deși a indicat că doar opt drone au participat la atac. Casele elitei ruse din anturajul lui Vladimir Putin s-au aflat în epicentrul atacului.

Autoritățile de la Kiev au transmis că Ucraina nu a fost implicată în "situațiile de urgență" de pe teritoriul Rusiei și au subliniat că acestea sunt probleme exclusiv interne ale țării agresoare. Pe de altă parte, reprezentanți oficiali ucraineni au transmis că vor urma mult mai multe astfel de situații pe teritoriul rus.

ONU a transmis că este incorect să comparăm atacul de marți cu drone asupra Moscovei cu bombardarea constantă a Ucrainei de către trupele ruse începând cu februarie 2022.

Între timp, dictatorul rus, Vladimir Putin, a calificat atacul cu drone drept un "răspuns" al Ucrainei la atacurile asupra "centrelor decizionale ucrainene" pe care rușii susțin că le-ar fi lansat pe 28 mai. Ulterior, liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a promis o "răzbunare în sensul deplin al cuvântului" ca răspuns la atacul cu drone asupra Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:7,2 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău